Partner betanítás

Partnereink számára nyereséges és profitáló rendszert kínálunk. Gyors, megbízható, pontos kiszolgálást, széles körű háttértámogatást biztosítunk....

Tovább
Partner betanítás

Horizont rendszer A-Z-ig

Mi a Horizont építési technológia, és melyek a technológia fő előnyei? Bemutatjuk az építés folyamatát, és főbb alkalmazási területeit. ....

Tovább
Horizont rendszer A-Z-ig

Legyen Ön is partnerünk!

Csatlakozzon Ön is HORIZONT™ országos és nemzetközi márka kivitelező vagy tervező partnerhálózatunkhoz!   .

Tovább
Legyen Ön is partnerünk!

A HORIZONT™ rendszer


Mi a HORIZONT™ építési technológia?

Egy modern, világszerte széles körben alkalmazott könnyű acélszerkezetes építési rendszer, amelyet 1997óta cégünk Magyarországon tovább fejlesztett, és a sikeres minősítések után az előírt tanúsítványokkal rendelkezik.

A HORIZONT™ építési technológia megszületéséhez több évnyi kutatás és fejlesztés vezetett. Ennek eredményeként egy környezetbarát, költség- és energiahatékony, rendkívül széleskörűen alkalmazható, gyorsan tervezhető és gyártható rendszer született

Ez a minden tekintetben XXI. századi technológia ma már széles körben alkalmazott, és világszerte számos épület bizonyítja, hogy képes megfelelni a modern építészeti kihívásoknak.

Rugalmas és adaptálható technológiát kínálunk.

A HORIZONT™ a legegyszerűbbtől a legbonyolultabb épületekig hatékony megoldást kínál. Rendkívül gyorsan szerelhető építési rendszer, mely kiválóan alkalmas kereskedelmi és középületek (üzletek, iskolák, óvodák), családi házak és társasházak építésére.

A technológia lehetővé teszi az épületszerkezetek panelizálását is.

 

Technológiánk továbbfejlesztésén, a gyártókapacitás optimalizálásán ma is folyamatosan dolgoznak szakembereink.

Vizsgáljuk a legújabb építőanyagokat, melyek alkalmazásával még fenntarthatóbb és még környezetbarátabb módon hozhatunk létre alacsony energiaigényű épületeket.

 

A HORIZONT™ energiatakarékos acélszerkezetes építési rendszer részei:

- HORIZONT™ falrendszer (teherhordó, válaszfal és kitöltőfal építésére

- HORIZONT™ födémrendszer (emeletközi födém és lapostető kialakítására

- HORIZONT™ tetőrendszer (tetőszerkezetek és tetőtér-beépítések építésére)

Melyek a HORIZONT™ technológia fő pillérei?

HORIZONT™ CAD programunkkal történik az acélszerkezetek tervezése, statikai méretezése. A saját fejlesztésű gyártógépünkkel történik a profilok gyors és pontos gyártása.

A szerkezeti elemek összeszerelését gyakorlott ésprecíz szerelőcsapatunk végzi,amihez gyártócsarnokunkban speciális gyártóasztalok, szerelőpadok állnak a rendelkezésünkre.

 • Az első pillér a HORIZONT™ CAD tervezőprogram. A HORIZONT™ CAD egy fejlett, a profilgyártó gépünkhöz optimalizált építészeti tervező szoftver. Segítségével gyorsan és precízen megtervezhető bármilyen épület fal, födém, tető vagy komplett gyorsház vázszerkezete.
 • A technológia második pillére a Budapesti Műszaki Egyetem szakembereinek közreműködésével létrehozott HORIZONT™ HRM 003, a saját fejlesztésű acélprofil-gyártó gépünk harmadik generációja. A profilgyártó gép prototípusát 2005-ben állítottuk termelésbe, és azóta több komoly fejlesztést is végrehajtottunk, amelyek jelentősen növelték a gép gyártókapacitását. A gép beépített számítógépes vezérlése hálózati kapcsolattal rendelkezik mérnökeink tervezőgépeihez, amelyen keresztül közvetlenül kapja meg és dolgozza fel a CAD szoftver által generált terveket és vágási listákat.
 • A technológiánk harmadik legfontosabb részeként telephelyünkön speciálisan erre a célra tervezett gyártó és szerelőasztalokon milliméter pontossággal készülnek el az összeszerelt HORIZONT™ fal, födém és tetőszerkezeti elemek.

Mi a HORIZONT™ rendszer építési folyamata?

A HORIZONT™ házak szerkezetének tervezése, statikai méretezése és gyártása telephelyünkön történik. A szerkezet előszerelését is cégünk végzi, de igény esetén tudunk szálanyagot vagy akár komplett épületpaneleket is biztosítani megrendelőinknek. Az épület "felöltöztetését", a tetőfedést, szigetelést a helyszínen építő partnereink végzik.

 

HORIZONT™ építési folyamat cégünk központi telephelyén kezdődik.

  1. HORIZONT™ CAD programunkkal elkészítjük az összeállítási és gyártmánytervet. Szoftverünk a legbonyolultabb épületszerkezetek gyártásához és szereléséhez szükséges összes részletet, tervet és adatot képes előállítani. Meglévő vagy általunk készített tervrajzok alapján építész és tartószerkezeti mérnökeink segítségével a program precízen kiszámolja, hogy mennyi és milyen méretű elemből áll majd össze az épület szerkezete. A program által készített szerelési rajzok, 3D ábrák és építési tervek alapján biztosított az acélszerkezet gyors, könnyű és hibamentes szerelése.
  2. A HORIZONT™ CAD tervezőprogram által létrehozott vágáslista elektronikus úton átkerül a HORIZONT™ HRM 003HORIZONT™ profilgyártógépbe.
  3. A "C" és "U" alakú profilok minőségi, tüzihorganyzott acéltekercsekből készülnek, milliméter pontosságú méretre vágással, az elektromos és csőhálózat szereléséhez szükséges nyílások automatikus lyukasztásával. Minden acélprofilt egyedi azonosítóval látunk el, amely tartalmazza a szereléshez szükséges összes adatot.
  4. Az épület összeállítása háromféleképpen lehetséges:

a) Az acélprofilokból az építkezési helyszínre szállítás után szerelik össze és építik be az épület vázszerkezetét partnereink.

b) A profilokból a műhelyben előszereljük a fal, födém és tetőváz szerkezeti elemeit, és úgy szállítjuk a helyszínre partnereinknek beépítésre.

c) A vázszerkezetet kitöltjük szigeteléssel, beépítjük a szükséges rétegeket, borításokat és így szállítjuk a helyszínre a paneleket, ahol azokból partnereink összeállítják az épületet.

 1. A gyártás folyamatos jó minőségéről az ÉMI által ellenőrzött Üzemi Gyártásellenőrzési Rendszerünk és az ISO 9001-es Minőségbiztosítási Rendszerünk gondoskodik.

Milyen alkalmazási területeken használható?

- lakóépületek építésére: családi házak, ikerházak, társasházak, nyaralók ( mindegyik gyorsház )

- középületek építésére: óvodák, iskolák, szállodák, vizesblokkok

- ipari és mezőgazdasági épületek építésére: kisebb csarnokszerkezetek

- új épület építésére

- meglévő épületek bővítésére, toldására

- tetőtér-beépítésre, emelet-ráépítésre (kis súlya miatt különösen alkalmas)

- előtétfalak építésére: homlokzati és gépészeti falak

- válaszfalak építésére

- homlokzati kitöltő falak készítésére, vasbeton pillérvázas épületeknél vagy csarnokszerkezeteknél

- tetőszerkezetek építésére

- födémszerkezetek készítésére

 

Melyek a HORIZONT™ építési rendszer előnyei?

 

Építés közben alacsonyabb bekerülési költség, gyorsabb építés, hatékonyabb anyagfelhasználás jellemzi. Az eredmény egy rendkívül alacsony energiaigényű, korszerű épületgépészeti technológiákkal olcsón üzemeltethető épület.

  1. Alacsonyabb bekerülési ár (egyszeri megtakarítás)

Az építési munkálatok 10-15 %-kal alacsonyabb bekerülési összegből kivitelezhetők.

  1. Alacsonyabb működtetési költség (folyamatos megtakarítás)

A kiváló, akár passzív háznak is megfelelő szigetelés a fűtési-hűtési költségeket drasztikusan csökkenti (akár 50% alá), mely a különböző alternatív vagy megújuló környezetbarát energiaforrásokkal tovább javítható.

  1. Gyorsabb építés (az idő is pénz)

A gyakorlatban bizonyított, hogy a téglaépítéshez képest minimum kettő, de akár négy HORIZONT™ gyorsház is felépíthető ugyanannyi idő alatt, ugyanannyi munkaerővel.

  1. Nagyobb hasznos terület (nagyobb érték)

Az acélszerkezet erőssége és a nagymértékű hőszigetelés miatt sokkal vékonyabb falak szükségesek, ezért az építmény hasznos alapterülete 10-15 %-kal nagyobb.

  1. 10-15-ször kisebb súly

Egy kulcsrakész 100 m2-es HORIZONT™ ház teljes súlya 8-9 tonna, szemben a 120-130 tonnás téglaházzal. Ennél fogva az alapozási, szállítási és anyagmozgatási költségek jóval alacsonyabbak. Egy kamionnal akár egy 160 m2-es ház is elszállítható előreszerelt állapotban.

  1. Hatékonyabb anyagfelhasználás

A precíz, méretre szabott acélszerkezetnél keletkező hulladék aránya nem haladja meg 0,5 %-ot. A szárazépítési anyagok is minimális hulladékképződéssel beépíthetők.

  1. Évszaktól független építés (rugalmasság – idő megtakarítás)

A HORIZONT™ szárazépítési rendszer kivitelezési munkái – az alap betonmunkáját kivéve - külső hőmérséklettől függetlenül folyhatnak, nincs száradási és technológiai várakozási idő.

 1. Sorozatgyártásra kiemelten alkalmas (további idő- és pénzmegtakarítás)

Nagyobb projekteknél az előreszerelt elemek (panelok) üzemi környezetben történő gyártása alacsonyabb áron, gyorsabban, kontrollált körülmények között megvalósítható. Igény esetén kidolgozott mobilüzem rendszerünk telepítése további előnyöket kínál, komoly megtakarítást jelenthet, többek között logisztikai szempontból.

Legyen Ön is partnerünk!

Bel- és külföldi kivitelező vagy tervező partnerhálózatunkhoz csatlakozási lehetőség.

Tovább...

HORIZONT™ hírek

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

 

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a Horizont Global Kft. közötti együttműködési megállapodás alapján - amelyet Dr. habil Markó Balázs DLA dékán és Dienstmann Tamás ügyvezető igazgató írtak alá -, 2017. szeptember 15-én az Ybl Karon megnyílt a HORIZONT MŰ-HELY, amely a magyar építész alapképzés új formájának befogadására hivatott.

 

A mű-helyben végzett oktatómunka a Ybl Kar jogelőd intézményeiben folytatott gyakorlati képzés hagyományait folytatja. A magas szintű elméleti tudást a hallgatók gyakorlati képzése gazdagítja.

 

A hallgatók a HORIZONT gyártási rendszerét közvetlenül tanulmányozva kapnak ismereteket a könnyűszerkezetes acélépítés technológiájáról.

 

Az együttműködési megállapodás alapján a HORIZONT Global Kft. a Szent István Egyetem Ybl Karának Thököly úti, mintegy 110 éves épületében egy nagyobb termet és annak előterét újította fel, javítva ezzel az építész képzés infrastruktúráját.

Tervek

Ha van elképzelése arról, hogy milyen házat szeretne, megépítjük az Ön által megálmodott házat. De ha ötleteket szeretne gyűjteni, tekintse meg mintaterveinket.

Tovább...

Videóink

Tekintse meg videóinkat a gyártási és építési technológiánkról.

Tovább...