Energiahatékony építési rendszer

A HORIZONT™ rendszer mindamellett, hogy kiválóan hőszigetel és ezáltal környezetbarát, még az úgynevezett "ökológiai lábnyoma" is kicsi....

Tovább
Energiahatékony építési rendszer

Miért jó a HORIZONT™ rendszer?

A  HORIZONT™ rendszer előnyeinek áttekintése, amelyek ideális választássá teszik családi házak, középületek, ipari létesítmények építésénél....

Tovább
Miért jó a  HORIZONT™ rendszer?

Mi a HORIZONT™ házak építési folyamata?

Rövid képösszefoglalóval bemutatjuk egy Horizont technológiával épülő családi ház építésének folyamatát.

Tovább
Mi a  HORIZONT™ házak építési folyamata?

Referenciák

HORIZONT™ rendszerrel világszerte több mint ezer épület készült. Tekintse meg referenciáinkat!

Tovább
Referenciák

A komplett technológia

Mi a HORIZONT™ építési technológia?

Energiatakarékos tüzihorganyzott acélszerkezetes építési rendszer.

Részei:

- HORIZONT™ Komplett energiatakarékos házak / épületek

-  HORIZONT™ falrendszer (teherhordó, válaszfal és kitöltőfal)

- HORIZONT™ födémrendszer (emeletközi födém és lapostető kialakítására)

- HORIZONT™ tetőrendszer (tetőszerkezetek és tetőtér-beépítések építésére)

A HORIZONT™ építési technológia Magyarországon egyedülálló rendszer. Olyan energiatakarékos tüzihorganyzott acélszerkezetes építéstechnológia, amely a világ legkülönbözőbb pontjain már bizonyított.

A '90-es évek elején a technológia fejlesztését az American Iron and Steel Institute (AISI) és a National Association of Home Builders (NAHB) szakemberei az USA-ban, valamint a CanadianSheet Steel Building Institute (CSSBI) kollégái Kanadában végezték, majd 1997-ben került végleges szabványosításra. HORIZONT™ márkanéven az acélszerkezetes technológia hazai elterjedése szintén 1997-ben kezdődött meg. Maga az építési rendszer sok év kutatómunkájának és fejlesztésének eredményeként jött létre. A Horizont technológiát többek között a számítógéppel támogatott tervezés és gyártás, illetve az üzemben és a helyszínen is elvégezhető előszerelés teszik kiemelkedően hatékony megoldássá.

Alkalmazásával a kivitelezési idő lerövidül, a munkát pedig nem korlátozzák sablonok és típustervek. A cég saját fejlesztésű szoftverei precíz és gyors tervezést tesznek lehetővé, illetve jelentősen megkönnyítik a projektek utókövetését, szükség esetén a tervrajzok visszakeresését.

Mi építhető belőle?

Legfeljebb 4 szintes

- lakóépületek (családi házak, társasházak, nyaralók)

- középületek

- ipari és mezőgazdasági épületek (kisebb csarnokszerkezetek)

Mire alkalmas?

- új épület építésére

- meglévő épületek bővítésére

- tetőtér-beépítésre, emeletráépítésre (kis súlya miatt különösen alkalmas)

- kitöltőfalak készítésére

A HORIZONT™ acélszerkezetes technológia lakóépületek, középületek, ipari és kereskedelmi létesítmények fal-, födém- és tetőszerkezetéhez kiválóan alkalmazható legfeljebb 4 szintig.

Egyaránt alkalmas új épületek, épületrészek kivitelezésére, valamint meglévő épületek hozzáépítésére, bővítésére és tetőterénekbeépítésére. A rendszer rendkívül flexibilis, bármilyen szerkezettel tervezett építményre adaptálható és a gyártás milliméteres pontossággal kivitelezhető. Kiemelkedő szigetelőképességének köszönhetően ideális választás energiatakarékos házak, akár passzívház hatékonyságú épületek építéséhez.

Hol alkalmazzák a könnyűszerkezeteket?

A könnyűszerkezetes technológia az egyik legelterjedtebb építési rendszer a világon.

A fából készült könnyűszerkezeteket évszázadok óta használják már az építészetben. Észak-Amerikában, Észak-Európában, Ausztráliában és a Távol-Keleten, ma is ez számít a legelterjedtebb építési technológiának. Az új építésű családi házak megközelítőleg 90%-a könnyűszerkezettel készül. Közép-Európában is folyamatosan nő a részarányuk,például Ausztriában már elérte a 35%-ot.

Miért acélból?

Az acélszerkezet sok problémára megoldást nyújt.

Világszerte megbíznak benne.

Előnyös tulajdonságai ellenére a fa szerkezetnek számos hátránya akad: könnyebben korhad, penészedik, gombásodik, vetemedik, tűzveszélyes, a kártevők komoly károkat tudnak benne okozni, valamint nem földrengés- és viharálló.

Az acél alapanyag ezekre a problémákra megoldást nyújt. Az acélszerkezetes építési technológia mára már egy kiforrott, világszerte alkalmazott és bevált építőipari megoldássá vált Észak-Amerikától, Európán, a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Ázsiáig, valamint cégünk, a Horizont Global Kft. által 1997ótaMagyarországon is.

A faszerkezetek problémainak kiküszöbölésére elsőként Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni acélvázas könnyűszerkezetekkel. A technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen ment keresztül: eleinte csupán válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket is gyártottak belőle, amely lehetőséget kínált teljes épületek, csarnokok és kisebb ipari épületek, tetőszerkezetek és ráépítések kivitelezésére is.

A ’70-es évektől kezdve már családi házak építésére is használják. Tartóssága és ellenálló képessége miatt hamar népszerűvé vált az építtetők körében.

A kilencvenes évektől a gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok felértékelődése és az energiatakarékos házak iránti növekvő igény miatt komoly fejlődésen ment keresztül a technológia, ezáltal az egyik legkörnyezetkímélőbb és energiahatékonyabb építőipari megoldássá vált.

Ha többet szeretne megtudni technológiánkról, keresse bármikor szakembereinket!

Legyen Ön is partnerünk!

Bel- és külföldi kivitelező vagy tervező partnerhálózatunkhoz csatlakozási lehetőség.

Tovább...

HORIZONT™ hírek

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

HORIZONT MŰ-HELY az Ybl Miklós Építéstudományi Karon

 

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a Horizont Global Kft. közötti együttműködési megállapodás alapján - amelyet Dr. habil Markó Balázs DLA dékán és Dienstmann Tamás ügyvezető igazgató írtak alá -, 2017. szeptember 15-én az Ybl Karon megnyílt a HORIZONT MŰ-HELY, amely a magyar építész alapképzés új formájának befogadására hivatott.

 

A mű-helyben végzett oktatómunka a Ybl Kar jogelőd intézményeiben folytatott gyakorlati képzés hagyományait folytatja. A magas szintű elméleti tudást a hallgatók gyakorlati képzése gazdagítja.

 

A hallgatók a HORIZONT gyártási rendszerét közvetlenül tanulmányozva kapnak ismereteket a könnyűszerkezetes acélépítés technológiájáról.

 

Az együttműködési megállapodás alapján a HORIZONT Global Kft. a Szent István Egyetem Ybl Karának Thököly úti, mintegy 110 éves épületében egy nagyobb termet és annak előterét újította fel, javítva ezzel az építész képzés infrastruktúráját.

Tervek

Ha van elképzelése arról, hogy milyen házat szeretne, megépítjük az Ön által megálmodott házat. De ha ötleteket szeretne gyűjteni, tekintse meg mintaterveinket.

Tovább...

Videóink

Tekintse meg videóinkat a gyártási és építési technológiánkról.

Tovább...